Sinds woensdag 14 juni is er in Bibliotheek Beilen tot eind augustus iedere week een openbaar bankinformatiepunt. Klanten van alle banken kunnen daar terecht met algemene vragen over dagelijkse betaal- en bankzaken. Bankinformatiepunten zijn voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij de digitale dienstverlening van banken.

Het bankinformatiepunt is onderdeel van een landelijke proef van ABN AMRO, ING en Rabobank in een tiental gemeenten door het hele land. Medewerkers kunnen er algemene vragen beantwoorden, uitleg geven over betalen en andere bankzaken en mensen helpen om de juiste informatie te vinden. Er kunnen geen persoonlijke en vertrouwelijke bankzaken worden geregeld.

De landelijke proef met bankinformatiepunten loopt tot begin september en hoort bij het programma ‘Toegankelijk Bankieren’ van banken, Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken. Zij willen betalen en bankieren toegankelijker maken voor mensen die de snelle digitalisering niet kunnen bijbenen. Na afloop van de proef worden de ervaringen verzameld en geëvalueerd.

Voor de Bind bibliotheken heeft MarCom een beeldmerk opgesteld zodat de Bind bibliotheken visueel herkenbaar zijn. Op deze manier kunnen we het verhaal van Bind in woord en beeld uitdragen naar buiten toe.
MT volgt het advies van MarCom op en het beeldmerk van Bind wordt:

Activiteitencatalogus

Nieuws van de Bind bibliotheken

Naar aanleiding van het Masterplan Basisvaardigheden van het ministerie van OCW is €12,9 miljoen gereserveerd voor de versterking van leesbevordering in de kinderopvang en op scholen. Met deze middelen worden nieuwe locaties gerealiseerd voor Bibliotheek op school po, vmbo en voor BoekStart in de kinderopvang. De bibliotheken vragen de middelen aan en de POI heeft een ondersteunende rol.

In eerste instantie werd de regeling flink overvraagd. Vervolgens kregen bibliotheken op grond van hun aanvragen een maximumaantal toebedeeld. Aan het einde van de rit was er nog een herverdeling van overgebleven locaties.

In Drenthe is een flink aantal aanvragen gehonoreerd.
Facet is koploper met 9 nieuwe deelnemende kinderopvanglocaties, 11 nieuwe schoollocaties en 1 school voor vo. De aantallen voor Hoogeveen en DNK liggen flink lager.
Bind kiest wel voor uitbreiding: 8 nieuwe kinderopvanglocaties, 4 nieuwe po-scholen en 1 nieuwe vo-school. Daar is voor Bind in totaal een bedrag van ruim €90.000,- aan stimuleringsgeld mee gemoeid.

Om voor de tijdelijke middelen in aanmerking te komen moeten bibliotheken en scholen een aantal taken uitvoeren om het werken met BoekStart en de Bibliotheek op school goed op gang te brengen. De middelen moeten worden ingezet op expertise, deels van de school of instelling en deels van de bibliotheek, op collectie en op activiteiten.
De activiteiten moeten voor 1 januari 2025 worden verantwoord. Daarna maken de nieuwe locaties deel uit van het reguliere takenpakket van de bibliotheken.

 

Op 14 maart j.l. was de eerste Nationale IDO Dag in Utrecht. Helaas zijn we vanuit het Noorden daar niet beland door een treinstoring. Omdat we merken dat er alsnog veel behoefte is aan kennis en uitwisseling rondom dit onderwerp, hebben we vanuit de Noordelijke POI’s besloten in november dit jaar een IDO Dag Noord te organiseren. Een dag voor iedereen van de bibliotheek die aan de slag is met het IDO, daarover meer wil leren en wil uitwisselen.
Via een vragenlijst hebben we de onderwerpen die de belangstelling hebben geïnventariseerd. We gaan de komende tijd aan de slag met de invulling van de dag. Heb je nog ideeën of tips? Laat het ons gerust weten. Blok in elk geval alvast 13, 14 en 15 november als opties voor de IDO Dag Noord in je agenda. De definitieve datum maken we zo snel mogelijk bekend. Opgeven kan vanaf half september via https://poi.biblionetdrenthe.nl/.

Vragen of ideeën? Neem contact op met Yolanda Timmer (y.timmer@biblionetdrenthe.nl) of Froukje Stuursma (f.stuursma@biblionetdrenthe.nl).

De laatste week van juni is er een belangrijke stap gezet in het proces van het werken met de activiteitencatalogus. Elke gemeente heeft op 30 juni een aanbiedingsbrief, afnamelijst met daarin de geadviseerde activiteiten en de activiteitencatalogus ontvangen. Gewapend met de boodschap dat het werken met een activiteitencatalogus leidt tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering, wordt in de maanden juli t/m september het gesprek hierover gevoerd met de afzonderlijke gemeenten. In de aanbiedingsbrief wordt onder andere gerefereerd aan de SPUK Bieb die bijdraagt aan het realiseren van toekomstgerichte bibliotheekvoorzieningen – en ook door elke gemeente is aangevraagd - en de zorgplicht vanaf 2025.
Gemeenten geven voor 1 oktober 2023 hun definitieve keuze m.b.t. de afname van activiteiten aan ons door.



Op maandag 10 juli is in Bibliotheek Beilen een samenwerkingsovereenkomst getekend door Biblionet Drenthe, namens de Bind bibliotheken, en Valtes. Valtes biedt mantelzorgers ondersteuning via een slim en laagdrempelig digitaal platform. Door middel van kunstmatige intelligentie worden persoonlijke omstandigheden gecombineerd met de benodigde relevante ondersteuning voor mensen die voor hun dierbare zorgen. De samenwerking tussen Biblionet Drenthe en Valtes omvat een reeks initiatieven, waaronder expertbijeenkomsten met taalambassadeurs, bijeenkomsten gericht op mantelzorg en sessies waarbij Valtes te gast is bij de BiebFabriek om kinderen in aanraking te laten komen met kunstmatige intelligentie en slimme sensors.

Festival Biblionet Drenthe

IDO Dag Noord

Training projectmatig werken

Inpiratiebijeenkomst VO

Vrijwilligersdag

Deskundigheidsbevordering Digitale inclusie

13, 14 en 14 november
20 november
30 november
19 oktober
10 oktober
5 en 10 oktober
26 september
Bankinformatiepunt in Beilen
Beeldmerk Bind bibliotheken
Samenwerking met Valtes
Bibliotheken aan de slag met QR-codes en QR op WLIC IFLA

... alle Drentse gemeenten hebben een SPUK aanvraag gedaan. Uiterlijk 15 september horen we welke aanvragen worden gehonoreerd.

... Drenthe een nieuwe coalitie heeft. Het nieuwe coalitieakoord is hier te lezen.

... Educatie een heel mooi programma heeft samengesteld voor de personeelsbijeenkomst op 4 september. De bijeenkomst is door het interactieve karakter niet digitaal te volgen. Iedereen wordt gevraagd een (jeugd)boek mee te nemen waar je "iets" mee hebt.

... we in Drenthe per 4 oktober (start Kinderboekenweek) stoppen met boetes voor de jeugd, t/m 18 jaar. De campagne wordt door MarCom uitgerold.

Het project QR-codes is in volle gang. Bibliotheken zijn druk aan de slag met het ontwerpen en plaatsen van promotiemateriaal, waarop ze de digitale collectie van de bibliotheek onder de aandacht brengen.

Dbieb Leeuwarden heeft bijvoorbeeld een speciale boekenlegger gemaakt voor in gereserveerde boeken. Lezers worden ermee doorverwezen naar de online Bibliotheek. De gewenste ledenstijging hebben ze al gehaald! Centre Céramique in Maastricht licht de collectie op het gebied van werk en solliciteren uit. Er zijn insteekbordjes gemaakt die in de kasten worden geplaatst. In de pilot trekt ze samen op met Werkcentrum Zuid-Limburg.

Op 14 september is de tussenevaluatie met alle deelnemende bibliotheken. We wisselen ervaringen uit en kijken wat er nog nodig is ter ondersteuning van het project. Maar zover is het nog niet. Eerst staan we op dinsdag 22 augustus op het IFLA bibliotheekcongres in Rotterdam. Met het internationale publiek delen we onze gezamenlijke innovatieaanpak en gaan we in gesprek over de verbinding tussen de fysieke en digitale bibliotheek. Hopelijk tot daar!

Provinciale dag: ‘Drentse Bibliotheek van de Toekomst’

Het programma van onze innovatiedag ‘Drentse Bibliotheek van de Toekomst’ krijgt vorm. Vorige week is de ‘safe the date’ uitgegaan binnen de bibliotheken en kunnen medewerkers van de Drentse bibliotheken zich alvast inschrijven.

We komen bij elkaar in ‘De Tamboer’ in Hoogeveen.

Daniel Pit leidt ons door het programma. Keynote is Maxim Februari, die ons laat nadenken over democratie en de nieuwe technologie. Je kent hem vast als schrijver van het boek 'Doe zelf normaal'.  

Verder is er van alles om te beleven, te proberen en over na te denken in de deelsessies en tijdens de lunch op het centrale plein in de Tamboer. Lees daar meer over in de flyer. 

Voor Biblionet zijn de uitnodigingen al verspreid onder alle medewerkers.
Als het kan, meld je alvast aan!

Masterplan Basisvaardigheden Drenthe: uitbreiding BoekStart en Bibliotheek op School
Provinciebrede samenwerking bibliotheken en huisartsen Drenthe
De Drentse bibliotheken denken mee over het Activiteitenplan 2024

Vertegenwoordigers van de Drentse bibliotheekorganisaties en de POI zijn op 25 mei bijeengekomen in het Drents Museum om een aanzet te geven voor het Activiteitenplan 2024 van de POI. Na bijgepraat te zijn over landelijke ontwikkelingen is een nieuw format voor het activiteitenplan geïntroduceerd. Het plan krijgt vorm op hoofdlijnen en wordt middels klantgesprekken met de bibliotheken verder aangevuld in de loop van 2024.

Een foto-opdracht stuurde de aanwezigen de stad in om vast te leggen wat zij van belang achten voor de bibliotheek in 2030. Centraal: de bibliotheek als hoeksteen én middelpunt van de gemeenschap, die bijdraagt aan een kansrijke start voor eenieder. Er lijkt veel aandacht te gaan naar thema’s rondom democratie en burgerschap. Om dit alles te bereiken is het noodzakelijk dat wordt gekeken naar bronnen voor aanvullende financiering, maar ook dat er ruimte blijft om innovaties te ontwikkelen op korte termijn. Volledig vastgelegde plannen zijn hierbij onwenselijk.

Na deze waardevolle blik op de toekomst van de bibliotheek zijn de deelnemers figuurlijk langs de POI gereisd om voor 2024 aan te geven waar voor hen de zwaartepunten en behoeften liggen. De POI is voor het gemak onderverdeeld in zes inhoudelijke thema’s:
- Onderwijs, kinderopvang en jongeren in de bieb
- Basisvaardigheden, leren en het sociaal domein
- Digitaal burgerschap en democratie
- Innovatie
- Support
- Onderzoek en impact

Er is veel input geleverd door
de aanwezig bibliotheekcollega’s
op basis waarvan het activiteitenplan
2024 zal worden uitgewerkt.
Belangrijke en terugkerende
onderwerpen en vraagstukken zijn
met name doelgroepenbereik,
alternatieve financiering en
datagericht werken
en impactmanagement.




Jongeren zijn en blijven een lastig te bereiken doelgroep. Een nieuwe focus op het vo zou wellicht uitkomst bieden. Kennis over het bevorderen van leesplezier, inrichting van de mediatheek, maar ook geschikt en succesvol aanbod voor de doelgroep worden specifiek benoemd.

De maatschappelijk-educatieve bibliotheek vraagt een manier van werken waarbij ook wordt gekeken naar alternatieve financiering om projecten te kunnen realiseren. Niet alleen fondsenwerving, maar ook crowdfunding of bijvoorbeeld vriendenstichtingen zouden tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Een veel gehoorde term is het datagericht werken. In de bibliotheekwereld en op aanpalende terreinen wordt veel gemonitord, maar deze data worden niet (voldoende) geanalyseerd en benut. Hiervoor missen zowel de kennis als de handjes om dit te realiseren.

Ook het meten van impact op verschillende niveaus hangt hiermee samen. Kennis over goede onderzoeksmethoden om te evalueren, borgen en op te schalen waar mogelijk worden gevraagd.

Na een intensieve en vruchtbare ochtend in het Drents Museum richt de POI zich momenteel op het opstellen van het Activiteitenplan voor 2024. Wij danken de deelnemers en bibliotheekorganisaties voor hun waardevolle bijdrage. In het najaar verwachten wij het Activiteitenplan 2024 op te leveren.








Hub Roden

Er wordt hard gewerkt aan de hub Roden. De contouren van hoe het wordt, zijn al goed zichtbaar. In de vakantie wordt alles weer terug verhuisd. De officiële opening staat gepland op 8 september en op 9 september zijn er feestelijkheden voor de inwoners.

De campagne voor een nieuwe naam voor de hub start deze week. Degene die de winnende naam instuurt, wint een vlucht in een luchtballon! Ideeën voor nieuwe namen kunnen worden gestuurd naar ballon@biblionetdrenthe.nl.

Nieuws uit de POI

Beste collega's,

Opening hub Roden!

Deskundigheidsbevordering Digitale inclusie

Het is nog onder voorbehoud, maar zeer waarschijnlijk vieren we op 30 november ons 70-jarig bestaan met externe partners. Wanneer hierover meer bekend is, worden jullie verder geïnformeerd.

Op 10 oktober vindt de jaarlijkse vrijwilligersdag van Biblionet Drenthe plaats. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van het 70-jarig bestaan van Biblionet. Het programma wordt nog uitgewerkt. Het belooft een mooie dag te worden!

In het IDO werken getrainde en deskundige medewerkers, de medewerkers hebben allemaal de e-learning en vaardigheidstraining gevolgd en zijn er sessies over privacy geweest.

De POI blijft de komende jaren deskundigheidsbevordering rondom Digitale Inclusie aanbieden. Vanuit de KB en de SPN wordt opleidingsaanbod ontwikkeld deze stemmen we af met de bibliotheken. Zo proberen we zoveel mogelijk maatwerk te bieden.

Bekijk het volledige programma en meld je aan via onze POI-website: Agenda - Biblionet Drenthe

In het IDO werken getrainde en deskundige medewerkers, de medewerkers hebben allemaal de e-learning en vaardigheidstraining gevolgd en zijn er sessies over privacy geweest.

De POI blijft de komende jaren deskundigheidsbevordering rondom Digitale Inclusie aanbieden. Vanuit de KB en de SPN wordt opleidingsaanbod ontwikkeld deze stemmen we af met de bibliotheken. Zo proberen we zoveel mogelijk maatwerk te bieden.

Bekijk het volledige programma en meld je aan via onze POI-website: Agenda - Biblionet Drenthe

Op 8 september wordt de hub Roden officieel geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam onthuld. Op 9 september zijn er feestelijkheden in de bibliotheek voor alle medewerkers.

Informatievaardigheden
Wil jij je zoekvaardigheden verhogen? Volg dan de micro-learning informatievaardigheden via de Bibliotheek Campus of deze rechtstreekse link:
Inhoud | Informatievaardigheden (IDO) (easygenerator.com)

Bij deze micro-learning hoort een onlinesessie waarin we de micro-learning nabespreken en je antwoord krijgt op de casussen. De sessie is online via Microsoft-teams. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging met teams-link.

Wanneer:        14-09-2023 van 10.00 - 11.00 uur
Aanmelden:    Online sessie informatievaardigheden


Gesprekken voeren in het IDO (verdiepingsvaardigheidstraining)
In het IDO voer je verschillende gesprekken. Van kletspraatjes tot het reageren op onvoorspelbaar gedrag. Ook is het vaak nodig om grenzen aan te geven of klantvriendelijk nee te zeggen. Tijdens deze training gaan we hier mee aan de slag!

Deze training organiseren we 2 keer, bij veel belangstelling wordt deze herhaald.

Wanneer:        05-10-2023 van 9.30 - 12.00 uur
Aanmelden:    Gesprekken voeren in het IDO 5-10

Of

Wanneer:        16-10-2023 van 13.00 - 15.30 uur
Aanmelden:    Gesprekken voeren in het IDO 16-10

Vrijwilligersacademie
Op 17 en 25 april en 21 juni werd de vrijwilligersacademie weer georganiseerd, verzorgd door Annemarie Noordam en Babette van den Brink van Team Academie. De belangstelling was zo groot dat er ook nog 3 bijeenkomsten plaatsvinden in juli, op 3, 10 en 11 juli. Deze bijeenkomsten zitten inmiddels ook al vol. De jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst is gepland op 10 oktober aanstaande.

Het is de bedoeling dat we het vrijwilligersbeleid door middel van een webinar met de frontoffice collega’s gaan delen. De datum volgt spoedig.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek
In het najaar wordt er een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden. We starten met een nulmeting en vervolgens zullen kortere pulsemetingen volgen op verschillende onderdelen. Op zit moment werken we aan de vragenlijst die vervolgens anoniem digitaal ingevuld kan worden. Wordt vervolgd!

Biblionet Drenthe is vitaal!
De vitaliteitsweek ligt alweer achter ons, maar inmiddels is er een stuurgroep opgericht die zich bezig gaat houden met het vervolg. Het je leuke ideeen om de collega’s bij Biblionet Drenthe zo vitaal mogelijk te houden, dan horen zij dat graag. Je kunt terecht bij: Kilian, Joyce, Rob, Linda, Ilse, Trea en Jacco.  

AFAS bijeenkomsten
De bijeenkomsten waarin Inge en Rob uitleg geven over AFAS zijn druk bezocht. Door bewust te kiezen voor kleine groepen is er veel interactie mogelijk wat zeer waardevol blijkt te zijn.

Verlofaanvragen in AFAS
De vakantieperiode is alweer in volle gang. Het aanvragen van verlof doe je voorafgaand aan de vakantieperiode in AFAS , zodat dit ook tijdig geaccordeerd kan worden. Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

HR met vakantie
De komende tijd gaan de collega’s van HR, Joyce, Killian, Inge en Nynke ook lekker op vakantie! Hierdoor zal er tijdens de schoolvakantie niet op elke dag bezetting zijn op HR, maar is er wel in alle weken iemand van ons aanwezig. Jacco sluit zijn stageperiode af op 7 juli.


Bijeenkomsten en trainingen

HR nieuws

Nieuwe websites


Afgelopen maanden is er weer veel gebeurd in de bibliotheken, bij de POI en intern. Helaas lukt het niet om alles goed te vatten in personeelsbijeenkomsten, op intranet en in nieuwsbrieven. De vraag is hoe wij elkaar dan wel goed op de hoogte houden. Daarom wordt een nieuw project gestart: de verbetering van onze interne communicatie. Een al langer gekoesterde wens van mij gaat hiermee in vervulling. Onze collega en communicatieadviseur Pam Miedema gaat de komende tijd een onderzoek uitvoeren, met als doel dat iedereen nog beter op de hoogte is van onze strategie en de nieuwste ontwikkelingen en zich daardoor meer betrokken en verbonden voelt.

Pam neemt hiervoor de komende tijd een duik in onze interne communicatieprocessen en onze verschillende manieren van intern communiceren. Ze zal met verschillende medewerkers praten en een analyse uitvoeren. Op basis hiervan zal ze advies uitbrengen over hoe we onze communicatieprocessen kunnen verbeteren en welke middelen we hierbij kunnen inzetten.

Jouw betrokkenheid bij dit onderzoek is van belang. Pam neemt mogelijk contact met je op om jouw perspectief te horen en inzicht te krijgen in jouw ervaringen met interne communicatie. Voel je vrij om alle suggesties en/of ideeën te delen. We streven naar een cultuur van openheid en effectieve communicatie. En daar hebben we elkaar voor nodig.

We kijken vol verwachting uit naar de resultaten en hopen dit najaar al de eerste verbeteringen aan te kunnen brengen.

Voor nu doen we het nog via deze nieuwsbrief. Ik wens je veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Annelies Bakelaar











Voor jullie ligt ons intern magazine, nummer 2 van 2023.

“Biblionet Drenthe is zowel de bibliotheekorganisatie voor negen Drentse gemeenten als de provinciale ondersteuningsinstelling (POI) voor de vier Drentse bibliotheekorganisaties. Dat doen we als provinciale netwerkorganisatie samen met maatschappelijke en culturele partners binnen en buiten de provincie.”

Dat is de openingszin van onze concernwebsite biblionetdrenthe.nl.

Sinds deze zomer komt de verschillende rollen binnen Biblionet Drenthe nog beter tot uiting in onze nieuwe webstructuur.
Voor Biblionet als geheel is er de concernwebsite www.biblionetdrenthe.nl met informatie over onze organisatie: strategie, jaarstukken, de RvT, cijfers en onze vacatures. Ook vind je op de concernwebsite onze centrale diensten, zoals financiën, HR, secretariaat en klantenservice, data en infrastructuur en marketing.

Vanuit de concernwebsite kun je twee richtingen kiezen: naar de Bind-bibliotheken via https://www.bindbibliotheken.nl/ en naar de POI via https://poi.biblionetdrenthe.nl/

Op de POI-website vind je onder ‘Aanbod’ de werkzaamheden wij doen voor de vier bibliotheken in Drenthe. Je ziet meteen bij wie je terecht kunt voor welke onderwerpen. Ons aanbod is ingedeeld naar de 3 maatschappelijke opgaven uit de landelijke netwerkagenda en de wettelijke taken. Tot slot kunnen bibliotheken maatwerk bij ons afnemen.

We plaatsen ook onze nieuwsberichten op de site en onze agenda. Voor concrete vragen, verzoeken en storingen op het gebied van ICT, (school)Wise of logistiek kun je terecht op de pagina ‘Support.’

We hopen dat het voor iedereen bij Bind en bij de andere bibliotheken in Drenthe gemakkelijker is geworden om te zien waarvoor je bij ons terecht kan.

Heb je nog ideeën voor onze site of feedback, dan horen we dat graag!

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van slimme technologie en digitale zorg. Dit geeft mensen inzicht in de eigen gezondheid en ondersteunt de zelfregie. Ook vermindert het de (stijgende) zorgvraag. Tegelijkertijd hebben 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Een nog grotere groep is ook beperkt digitaal vaardig. Voor hen is eHealth niet vanzelfsprekend.

Vanuit haar maatschappelijk-educatieve rol kan de bibliotheek deze mensen ondersteunen. Bijvoorbeeld door kennis en informatie over gezondheid en zorg te verschaffen in het IDO of door cursussen als Digivitaler. In Drenthe gebeurt dit ook. Zo verzorgt DNK samen met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen de workshop DigiVitaler en ondersteunt Bind inwoners van Meppel met vragen over de digitale overheid in het IDO-punt in het Medisch Centrum.




Om de samenwerking provincie breed te kunnen uitrollen, tekenen Biblionet Drenthe (POI) en de bibliotheekorganisaties in Drenthe (Bind Bibliotheken, DNK Bibliotheek, Bibliotheek Hoogeveen & Facet Emmen) in het najaar een intentieverklaring met Dokter Drenthe. Dit is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen. We gaan samenwerken met als doel ervoor te zorgen dat álle inwoners van Drenthe kunnen meedoen, ook op het gebied van gezondheid en digitale zorg. Een primeur, want nergens anders in het land is er op provinciale schaal een samenwerking tussen bibliotheken en huisartsen.

Houd de media in de gaten, want we gaan hier zeker ruchtbaarheid aan geven!

 







Werk jij weleens aan een project, maar wil je meer weten over wat projectmatig werken nu daadwerkelijk inhoudt? Wanneer is er bijvoorbeeld sprake van een project en welke methoden zijn er om projecten aan te pakken? Hoe bereid je een project voor en hoe houd je grip op de voortgang? En hoe krijg je de effecten in beeld?

Hiermee gaan we aan de slag op deze interactieve trainingsdag. Je krijgt formats en tools aangereikt waarmee we gelijk gaan oefenen en er is veel ruimte om uit te wisselen met collega’s. Te gast is een professionele projectmanager, die ons een kijkje in de keuken geeft!

Wanneer: maandag 20 november van 09:00-17:00u
Wie: bibliotheekmedewerkers die geregeld in projecten werken (max. 20 pers.)
Waar: Assen
Prijs: gratis voor bibliotheekorganisaties in Drenthe
Opgeven: vanaf half september via https://poi.biblionetdrenthe.nl/

Meer info? Neem contact op met Froukje Stuursma via f.stuursma@biblionetdrenthe.nl of bel 06 868 900 94

Biblionet

Bij

juli 2023
Het nieuws van Biblionet Drenthe in een vogelvlucht

Wist je dat ?

Inhoud

8 en 9 september
14 september
Lees in deze nieuwsbrief meer over de samenwerkingsverbanden die Biblionet Drenthe is aangegaan, over de uitbreiding van Boekstart en Bibliotheek op School, over onze nieuwe websites en de vele bijeenkomsten en trainingen die gepland staan na de zomer.

En nog veel meer...